Nieuws


Concert, Veiling & Loterij voor KiKa
III-2022
In oktober 2022 ga ik voor de stichting KiKa de marathon in Londen rennen. Dit zal mijn vijfde (5) marathon worden voor KiKa. 
In 2019 heb ik met groot succes een veiling en benefietdiner georganiseerd en de afgelopen jaren veel acties gedaan (o.a. een concert met Herman van Veen, sponsorlopen op school, benefietdiner) met een totale opbrengst (tot nu toe) van bijna €45.000,-. 
Nu wil ik dit jaar weer zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor KiKa. 
Op zaterdag 11 juni organiseer ik daarom op het CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) een muzikale dag, een benefiet-middag.
Tussen 12.00-17.00 uur zullen er optredens zijn van heel veel leerlingen (van het CKE en daarbuiten) en verschillende andere ensembles, amateurs en professionals. Het wordt een grote muzikale ‘happening’. 
Met als hoogtepunt (vanaf 16.00 uur) een veiling en loterij voor KiKa. 

Vergeet niet loten te kopen voor de loterij.
De prijs per lot is €3,- (bij aankoop van 5 loten één lot gratis, bij aankoop van 10 loten 2 loten gratis, etc….). Koop
hier je loten!
Toegang is GRATIS.

***


NBE Compositiewedstrijd 2020.
VI-2020
STA OP
Nu even niet over corona. Sta op. Pak een stuk papier, een instrument of je computer. En componeer dan een stuk voor iemand, voor een idee, of voor iets dat het verdient om muziek voor te maken. Iets waar je voor op wil staan, of zelfs voor in opstand wil komen.
De kinderen van Lesbos, je oma, smeltend ijs van Groenland, toch de IC-artsen, K-pop, #blacklivesmatter, iets dat wél een standbeeld verdient. Hoe verrassender en opstandiger je idee, hoe krachtiger.
Met tekst, zonder tekst, gearrangeerd voor het NBE, of alleen maar een mooi liedje. Alles kan en mag.
Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Het thema van de compositiewedstrijd is dit jaar: STA OP.
Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!
Lees hier meer!

***

C-XIX voor viool solo.
Waalre, 13-III-2020
Speciaal geschreven voor de violiste Carla Leurs.
"De eerste premiere. Het stuk C-XIX van Arno ter Burg. Dit stuk kwam slechts enkele uren na mijn oproep binnen. Een recitatief over C-XIX (Covid-19). Een prachtig, kort, expressief stuk, met ja, inderdaad 19 C's erin."
C-XIX (video)

Op 14 juni 2020 speelde Carla mijn compositie tijdens een concert (livestream-registratie) vanuit het NMF (Nationaal Muziekinstrumenten Fonds).
Bekijk
hier de video.

***

Marathons voor KiKa (Stichting Kinderkankervrij).
Arno heeft inmiddels al 3 marathons voor deze fantastische stichting gelopen.
New York, Tokyo en Chicago waren een geweldige ervaring! Inmiddels heeft Arno, mede dankzij vele gulle donaties en mooie acties, al bijna €25.000,- opgehaald voor stichting KiKa.
In september 2021 staat de vierde marathon in de agenda: Berlijn.
Als je mij wil sponsoren mag dat natuurlijk.
Klik maar even op mijn
sponsorpagina voor KiKa. Dank je wel!

***

Koninklijke onderscheiding voor Arno ter Burg.
Op zondag 16 april 2017 is Arno benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Brenninkmeijer reikte de versierselen behorend bij deze Koninklijke Onderscheiding uit na afloop van de Heilige Mis ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Brigidakerk in Geldrop.


Koninklijke onderscheiding